Diensten

Zelfstandig wonen

U woont zelfstandig in uw eigen appartement, door u zelf naar eigen smaak ingericht met eigen meubilair. Alle appartementen hebben een eigen bel en sleutel. Dat zijn de sterktes van Mera Cura. Alle mogelijke begeleiding is voorhanden maar u kiest uit ons aanbod wat bij u past. Zo wordt uw appartement een thuis op uw maat. Zonder verplichtingen maar steeds met alle mogelijke steun binnen handbereik.

Huishoudhulp

Wie dit wenst, kan beroep doen op het onderhoudspersoneel om zijn appartement te poetsen. Voor uw veiligheid kunt u trouwens via de deurbel met inbelverbinding steeds zien wie er voor de deur staat. Verder kan elke bewoner in noodgevallen altijd rekenen op het team van Mera Cura voor tijdelijke ondersteuning. Ten slotte staat het netwerk van Mera Cura tot uw dienst om een geschikte huishoudhulp naar keuze te vinden. Vraag ons gerust om meer informatie.

Maaltijden aan huis

In de wijde omgeving van Mera Cura zijn diverse aanbieders van warme maaltijden actief, elk met hun eigen prijsniveau. Het staat u vrij de cateringdienst te nemen die u wenst. U kiest bovendien zelf hoeveel keer u er beroep op doet. Hebt u slechts enkele keer per week nood aan een maaltijd aan huis en wenst u zelf te koken op de andere dagen? Natuurlijk geen probleem.

Medische zorgen

Ouder worden gaat jammer genoeg dikwijls gepaard met een verminderde gezondheid. Mera Cura heeft goede relaties met zowat alle dokters in de omgeving. U kiest echter zelf wie u inschakelt voor uw medische zorgen. Idem voor paramedische behandelingen zoals kinesitherapie. Kies uw vertrouwde therapeut voor uw behandeling. Contacteer ons voor vrijblijvend advies.

Thuisverpleging

Indien u dat wenst contacteert Mera Cura haar uitgebreid netwerk van thuisverplegers. Zo vindt u zeker een professionele en vakkundige verzorgster of verzorger die bij u past. Kent u zelf de nodige thuisverplegers, dan kunt u evengoed beroep doen op hen. Iedereen is welkom in Mera Cura. Zolang u er nood aan hebt en zolang u dat zelf wilt.

Onderhoud

Het gebouw en zijn omgeving wordt voor u goed onderhouden. Dagelijks poetst de onderhoudsploeg de gemeenschappelijke ruimtes zodat u in alle vertrouwen familie en vrienden kunt ontvangen. Een professionele tuinier komt in elk seizoen de tuin een onderhoudsbeurt geven zodat u voluit geniet van het prachtige stukje natuur rond het gebouw.
Zelfstandig wonen tot op hoge leeftijd met het dienstenpakket van Mera Cura

Getuigenis

Dank zij het ruime dienstenaanbod kan ik hier met mijn 92 jaar nog altijd volledig zelfstandig wonen. Zelf geniet ik vooral van de tuin. In Mera Cura ben ik de man die de bloemen af en toe wat water geeft.

Zelfstandig dankzij ruim dienstenaanbod

Zelfstandig dankzij ruim dienstenaanbod

Paul Terwecoren